close

O nama

  evk_midva-in-kombi-3-1-of-1

Septembra 2016 sva se s kombijem, ki sva ga s pomočjo Evine družine preuredila v dom, odpravila na dolgo potovanje po Južni Ameriki. Odločila sva se, da kljub uspešno zaključeni izobrazbi in pomislekom okolice slediva svojim sanjam in iz življenja potegneva nekaj več kot službo, materialne dobrine in (lažni) občutek varnosti. S tem se je zaključilo tudi najino prehransko svetovanje. Če se ti zdi, da bi ti lahko najini nasveti in izkušnje prišli prav, še vedno ponujava možnost spletnega svetovanja. Še več, to je hkrati podpora najinemu potovanju in sporočilu, ki ga želiva dati ljudem. Hvala! 🙂

Evk_FB_prAna gozd (1 of 1)

KDO SVA?

Eva je diplomirana biologinja, ki je svoje šolanje dopolnila s spletnim izobraževanjem v okviru priznane ameriške univerze Cornell. Tam je pridobila Plant based Nutrition Certificate, certifikat s področja rastlinske prehrane, predvsem pa poglobljeno znanje o hranilih in njihovem vplivu na naše telo. Vsa živila živalskega izvora je iz svoje prehrane izključila pred dobrimi desetimi leti, zadnjih osem let pa se prehranjuje večinoma presno. V svojem načinu življenja izjemno uživa in verjame, da ima polnovredna rastlinska hrana čudovito sposobnost, da nas dela vitalne, srečne in polne energije. Seveda je vsaj toliko pomembno tudi gibanje, zato se dan pri Evi vedno začne z ashtanga jogo, nadaljuje pa s plezanjem, tekom (pozimi na smučeh), uživanjem v gorah in/ali HIIT vadbo. Je avtorica številnih prispevkov na temo rastlinske prehrane, avgusta 2016 pa je izšla tudi njena avtorska knjiga Simpl sladice (klikni tu za več o knjigi).

Franci je uradno doktor medicine, ki najboljše zdravilo za tegobe modernega človeka vidi v zdravem življenskem slogu in spopadanju z družbenimi in mentalnimi vzorci, ki nas omejujejo. Med študijem je pridobil poglobljeno znanje o delovanju človeškega telesa in dejavnikih, ki vplivajo nanj, a mu srce bolj zaigra ob raziskovanju človeške psihe in subtilnih svetov. Etični razlogi so ga pred nekaj leti pripeljali do rastlinskega prehranjevanja, pri katerem so mu še posebej všeč čisti in polni okusi, ter neomejene porcije riža, testenin in stročnic. Uživa v pripravi enostavnih veganskih jedi, ki ne zahtevajo veliko časa in dragih veganskih nadomestkov. Velik izziv mu predstavlja raziskovanje psiholoških ovir, ki mnoge ljudi odvračajo od bolj zdravega in prijaznejšega načina prehranjevanja, prav v motiviranju drugih in svetovanju na podlagi lastnih izkušenj pa vidi tudi svoje življensko poslanstvo. Svojo psiho-fizično kondicijo Franci ohranja s športnim plezanjem in vajami za moč, v sončnem vremenu pa ga lahko skupaj z Evo najdete nekje v visokogorju.

evk_midva-in-kombi-1-of-1

V najinem skupnem projektu sva združila ljubezen do zdravega in aktivnega načina življenja, strokovno znanje o prehrani in delovanju človeškega telesa, predvsem pa dolgoletne izkušnje z življenjskim slogom, ki ga priporočava najinim strankam. Del svojega znanja skupaj s konkretnimi nasveti in okusnimi recepti deliva na blogu in Facebook profilu, podrobneje pa se individualnim primerom posvečava prek spletnega svetovanja. Ne verjameva v čudežne pripravke in kratkoročne rešitve, temveč v odločenost za spremembo in moč dolgoročnih zdravih navad. V nasprotju z mnogimi prehranskimi svetovalci so najina navodila jasna in enostavna, polnovredna rastlinska prehrana pa dolgoročno uspešna in dostopna vsakomur. Ponosna sva, da je večina najinih strank po končanih programih pripravljena na samostojno pot celostnega zdravja in ne potrebuje več najine pomoči ali drugih storitev – idealno telesno težo, visok nivo energije in izvrstno počutje ohranjajo popolnoma sami, in to je največ, kar vam lahko kot prehranska svetovalca dava.